Om Hudøy og koloniene

Vi blir fraktet med båt fra Tjøme i puljer. Det er erfarne båtførere som tar oss over til øya på ca. 15 min.
Fotball er en stor idrett på øya, og til slutt har omtrent alle spilt mot alle. Fotballturneringen er et av høydepunktene på turen for mange.
Hver år arrangeres Oliaden på øya. Da får barna være på lag og samarbeide om å løse oppgaver og komme seg gjennom hinderløyper.
De voksne har et ansvar for å passe ekstra godt på barna, men det er tid og rom for de voksne å bli kjent med hverandre også. Hvert år arrangeres volleyballturnering for alle foreldre som vil.
Det er bademuligheter for alle aldre på øya, og det er MYE bading!
Kaptein Krok og piratene hans er ikke så veldig glad for at barna har det gøy, men han er alltid velkommen likevel. Hvert år er vi så heldige å få oppleve Spelet, en forestilling med Krok & co.
Oliaden er delt inn i «store» og «lille». LilleOliaden er for 2.-4. trinn, og StoreOliaden er for 5.-7. trinn. I StoreOliaden får de litt vanskeligere utfordringer, som å bygge en flåte som fungerer!
Det hule treet har blitt et spennende sted å besøke. Skogen på Hudøy er frodig og vakker, og veldig spennende å utforske. Det pleier å være noen voksne som kan alle historiene om øya…

Hudøy

Hudøy ligger vakkert til i ytre Oslofjord utenfor Tjøme, som ligger ca. en halvtime fra byen Tønsberg i Vestfold fylke.

Øya består av 11 koselige hus som brukes til feriekolonier om sommeren. Det er Kirkens Bymisjon ved Stiftelsen Hudøy og Oslo kommune som samarbeider om driften av Hudøy.

Foreningen Aldri et år uten leier alle husene på øya i fem dager i juni, og vi får ha denne perlen helt for oss selv. Hudøyturen har blitt en tradisjonsrik avslutning av skoleåret for barn og foreldre på Refstad skole, og i år reiser vi til Hudøy for 25. gang!

Foreldre på Hudøy

Les mer om hva vi foreldre gjør på Hudøy og hvordan du kan bidra til at turen blir en god opplevelse for alle.