Foreldre på Hudøy

Turen til Hudøy er driftet av foreldrene til barna på Refstad skole. Det er fem dager ute på en øy med mer enn 300 barn og 200 voksne, og da trenger vi at alle bidrar med det de kan.

Alle foreldre som er med på turen får en oppgave eller rolle som bidrar til at turen blir fin for alle. Du kan selv være med på å påvirke hvilken rolle du får, les mer om det under.

Flere foreldre følger godt med når barna bader.

Å være med på Hudøy er for mange foreldre ganske slitsomt; du får antageligvis mindre søvn, det krever din oppmerksomhet hele tiden, og du skal bidra der du kan når du kan. Men det som gjør det verdt å bli med på turen er alle de gøyale, fine, minnerike opplevelsene vi sitter igjen med. Du blir mye bedre kjent med både barn og voksne og er med på å skape et skikkelig fint miljø her hjemme.
Derfor reiser vi tilbake hvert år! <3


Hudøymamma og Hudøypappa

Alle voksne som ikke har en spesifikk rolle blir Hudøymamma eller Hudøypappa på heltid. Da får du, sammen med en annen voksen, ansvar for 4-5 barn, men ikke ditt eget barn.

Ansvaret er å ta ekstra vare på disse barna, sørge for at de har det de trenger, og er trygge – tar på redningsvest, sier fra hvor de går, smører seg med solkrem, du blir med dem på oppdagelsestur og gir en god klem hvis de trenger det.

Hussjef

Hvert trinn har egen koloni, og hver koloni har en egen hussjef. Hussjefen har det overordnede ansvaret for kolonien, og sørger for at alt som må gjøres blir gjort til riktig tid.

På hver koloni vil det også være foreldre som tar ansvar for mat, transport, utedoene, aktiviteter, brannsikkerhet, helse og renhold. Alle samarbeider med hussjefen om å få kolonien til å fungere.

Har du lyst til å være hussjef for ditt trinn/din koloni? Meld fra til General Kaja

Eget ansvar på kolonien

Å ha et eget ansvar på kolonien betyr å organisere og drifte ett bestemt område. Den ansvarlige må selv sørge for å få hjelp av andre foreldre ved behov.

Se oversikten under for hvilke egne roller det er behov for på hver koloni. Hussjefen og matsjefen har ikke ansvar for en gruppe barn i tillegg (Hudøymamma/-pappa).

Roller på koloniene

Hver koloni har behov for foreldre som tar et ekstra ansvar slik at turen går knirkefritt. Har du lyst til å ta en av disse rollene for ditt trinn/din koloni?

Hussjef

Overordnet ansvar for at alt går som det skal på kolonien

Buss

Kommuniserer busstider og sørger for at alle er med. Gir noe informasjon på bussen

Kjøkken

Organiser all maten dere får, lager måltidsplaner, får hjelp til å lage mat og rydde

Utedo

Holder utedoene rene og sørger for nok dopapir. Det kåres en vinner av fresheste utedo

manual red fire alarm system

Brannsikkerhet

Har kontroll på rutiner ved brann og organiserer en brannøvelse

brown and white bear plush toy

Førstehjelp

Gjerne en person med helsefaglig bakgrunn som kan ta seg av eventuelle skader

Aktivitet

Organiserer aktiviteter for barn og voksne. Volleyball, fotball, utflukter, tegning, eller hva du vil

Redaksjons-kontakt

Vår utegående reporter som melder fra til redaksjonen når det er noe spennende som bør på trykk

Kveldsrutiner

Hjelper barna med å komme i gang med tannpuss, tur på do, og leser nattahistorier

Renhold

Sørger for at det er ryddig og rent på kolonien