Informasjon til de som ikke har vært med til Hudøy før

Informasjon til de som ikke har vært med til Hudøy før

Hudøyturen har blitt en tradisjonsrik avslutning av skoleåret for barn på Refstad (tidligere Løren) skole, foreldre og ansatte fra aktivitetsskolen. Hudøy ligger vakkert til i ytre Oslofjord utenfor Tjøme, som ligger ca. en halvtime fra byen Tønsberg i Vestfold fylke. Øya består av 11 koselige hus som brukes til feriekolonier om sommeren og kan leies før og etter feriekolonitiden. Kirkens Bymisjon ved Stiftelsen Hudøy og Oslo kommune samarbeider om driften.

Stiftelsen «Aldri et år uten…» leier alle husene på øya i fem dager i juni. Vi har således denne perlen helt for oss selv, og stiftelsen ordner med alt fra mat og drikke, transport av bager og doruller, søppeltømming, avislaging og distribusjon, aktivitetskasser som blant annet fylles med fotballer, hoppetau, badmintonrackerter og krabbefiskesnører, ludo, kortspill osv.

Det er viktig og utviklende at barna opplever noe litt annet enn det tradisjonelle skolemiljøet sammen med sine klassekamerater. Å tilbringe fem dager med klasse- og skolekamerater og engasjerte foreldre på en øy hvor klasserom, lekser, diktater og tidsfrister er fraværende er spennende og givende for både barn og voksne. På Hudøy opplever vi å sove (sammen) i sovesaler, gå på utedo, utforske naturen, fiske krabber, bade, gå på oppdagelsesferd, kanskje få et glimt av den grønne mannen og Kaptein Krok(viktige personligheter på øya), — ja rett og slett være en del av det store fellesskapet. Hudøy er en duppedingsfri sone, nesten uten mobildekning (kun for voksne), og PC/TV finnes ikke.

Turene til Hudøy har selvfølgelig blitt svært populære blant elevene. Men ikke mindre viktig har turene skapt en helt enestående kontakt mellom elever og foreldre, samt ansatte fra aktivitetsskolen som velger å være med. Denne sosiale kontakten har vist seg å være svært verdifull også på fritiden, og bidrar til å bygge et trygt sosialt nettverk i nærområdet til skolen.

Da det forventes en arbeidsinnsats i form av matlaging (til en bataljon), som badevakt, quiz-master, fotballdommer eller tannpussassistent koster turen mindre for de voksne enn for barna. Mye latterkramper, vannsprut, kakesmaking, underholdning og gledeshyl må påregnes, i tillegg til noen få myggstikk og kanskje noen støle muskler etter all fotballspillingen.

Har du spørsmål kan du sende oss det på kontaktskjemaet. Ønsker du å spørre andre kan du «like» vår facebookside (www.facebook.com/aldrietaruten) og eventuelt diskutere med andre foreldre/foresatte.

Deltageravgiften dekker blant annet

  • busstur tur/retur Refstad skole – Hudøy
  • overnattingsplass i sovesal/fellesrom i kolonihusene på øya
  • mat alle dager
  • aktiviteter
  • reiseforsikring for elevene

Elever på 2. – 4. trinn må ha redningsvester.

Foresatte med lav inntekt, kan søke om å få deltageravgiften for sine barn redusert/dekket.

3 kommentarer til «Informasjon til de som ikke har vært med til Hudøy før»

Legg inn en kommentar