Om Hudøy

Om Hudøy

Hudøy ligger vakkert til i ytre Oslofjord utenfor Tjøme, som ligger ca. en halvtime fra byen Tønsberg i Vestfold fylke. Øya består av 11 koselige hus som brukes til feriekolonier omsommeren, og Kirkens Bymisjon ved Stiftelsen Hudøy og Oslo kommune samarbeider om driften av Hudøy.

Hudøyturen har blitt en tradisjonsrik avslutning av skoleåret for barn på Refstad skole, foreldre og ansatte fra REA. Refstad skole leier alle husene på øya i fem dager i juni. Vi har således denne perlen helt for oss selv, og stiftelsen Aldri et år uten… ordner med alt fra mat og drikke, transport av bager og doruller, søppeltømming, avislaging og distribusjon, aktivitetskasser blant annet fylt med fotballer, hoppetau, badmintonrackerter og krabbefiskesnører, ludo og kortspill.

Det er viktig og utviklende at barna opplever noe litt annet enn det tradisjonelle skolemiljøet sammen med sine klassekamerater. Lykken ved å komme til et nytt sted med gode venner og i trygge omgivelser ivaretatt av voksne er høydepunkt for barna. På Hudøy opplever vi å sove sammen i sovesaler, gå på utedo, utforske naturen, fiske krabber, bade, gå på oppdagelsesferd, kanskje få et glimt av den grønne mannen og Kaptin Krok, — ja rett og slett være en del av det store fellesskapet.

Turene til Hudøy har selvfølgelig blitt svært populære blant elevene. Men ikke mindre viktig har turene skapt en helt enestående kontakt mellom elever og foreldre, samt ansatte fra REA som velger å være med.

Denne sosiale kontakten har vist seg å være svært verdifull også på fritiden, og bidrar til å bygge et trygt sosialt nettverk i nærområdet til Refstad skole.

Legg inn en kommentar