Hvorfor drar vi til Hudøy?

Hvorfor drar vi til Hudøy?

Hudøyturen har blitt en tradisjonsrik avslutning av skoleåret for barn på Refstad skole, samt foreldre og ansatte fra REA. Det er viktig og utviklende at barna opplever noe litt annet enn det tradisjonelle skolemiljøet sammen med sine klassekamerater. Lykken ved å komme til et nytt sted med gode venner og i trygge omgivelser ivaretatt av voksne er høydepunkt for barna. På Hudøy opplever vi å sove sammen i sovesaler, utforske naturen, fiske krabber, bade, gå på oppdagelsesferd, kanskje få et glimt av den grønne mannen og Kaptein Krok, — ja rett og slett være en del av det store fellesskapet.

Turene til Hudøy har selvfølgelig blitt svært populære blant elevene. Men ikke mindre viktig har turene skapt en helt enestående kontakt mellom barn og foreldre, samt ansatte fra REA som velger å være med.

Denne sosiale kontakten har vist seg å være svært verdifull også på fritiden, og bidrar til å bygge et trygt sosialt nettverk i nærområdet til Refstad skole.

Hvert år dukker Kaptein Krok opp. Den Grønne Mannen er der når vi minst aner det…. Vil Kaptein Krok oppføre seg bedre eller vil han fortsatt kalle Refstadbarna for «Snøreunger»? Eller får han andre ting å tenke på? Og hvor ble det av hans store kjærlighet Else? Og får vi vite hvem Kaptein Krok frykter mest av alle? Bare den som reiser til Hudøy får svar…. Vår egen avis Hudøynytt kan helt sikkert oppdatere oss om hva som har skjedd siden i fjor…

Legg inn en kommentar